Hverdagstips,  Selvudvikling

Derfor står jeg op kl. 6 hver dag

Stå tidligt op og kom foran!

Selvom jeg er på barsel (og er det 3 måneder endnu), har jeg brug for, at føle, at jeg har en hverdag. At jeg får ting fra hånden og arbejder mig hen imod et mål i løbet af dagen.

Jeg fungerer ikke, hvis jeg blot sidder i mit nattøj, ser serier og pludrer med baby en hel dag. Men jeg ved også, hvor svært det kan være, at få noget gjort, når baby er vågen.

Derfor står jeg op kl. 6 og gennemgår mit morgenritual:

 • Bad
 • I tøj (alm. tøj, ikke sweatpants/nattøj)
 • Vand og Morgenkaffe
 • Skrive To-Do liste for dagen.

Det betyder, at når babyen vågner, så har jeg haft lidt tid for mig selv, jeg er helt vågen og jeg har taget mig, af mine egne behov. Det betyder, at jeg er helt klar, til at tage mig af andres behov.

Sov jeg til, at jeg blev vækket af en sulten baby, så min morgen istedet således ud:

 • Skynde sig ud af sengen
 • Trække i nærmeste t-shirt og sweatpants
 • Skifte ble
 • Tisse med baby på armen
 • Drikke vand, lave kaffe og havregrød samtidig (med baby på armen)
 • Fodre baby
 • Tage baby med på badeværelset og synge børnesange, mens jeg tager et “lyn”bad

-Begge scenarier er gennemtestet

De første par måneder, sov jeg til, at jeg blev vækket af en sulten baby og jeg må indrømme, at det ikke fungerede for mig OVERHOVEDET! Jeg skal have lidt tid for mig selv om morgenen, og jeg har brug for, at føle mig “foran”. Ellers sejler resten af dagen og det hele ender i sofa, Netflix og morgenhår.

Efter jeg har ændret min rutine, får jeg virkelig noget fra hånden og de fleste dage, har jeg ordnet 2-3 ting på min to-do liste, inden hun vågner. Og det gør altså noget ved humøret, at være foran. Det giver mig overskud og energi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *