Familieliv,  Hverdagstips,  Selvudvikling

Sådan får i en morgen uden stress

Forbered dig til en stressfri morgen

Her får du mine tips, til stressfrie morgener, som med garanti, vil give dig og din familie, den bedste start på dagen.

VI har allesammen prøvet det. Vi kommer op for sent, skal have vækket børnene, have fundet tøj til os selv, i bad, have tøj på, prøve at få børnene til, at stå op og diskutere med dem, hvilket tøj de skal have på.

Så skal der spises morgenmad, smøres madpakker og pakkes tasker. Du huske børnenes regntøj eller lign. Og hvor er nøglerne nu henne???

Børnene får også en dårlig morgen

Børnene som godt kan mærke, at forældrene er pressede, reagerer ved at blive “Rasmus modsat” i alt, lige fra at børste tænder, til at tage sko på. De mindre børn, vil pludselig ikke afleveres og græder uhæmmet, når du går. Så kan du herefter ædes op, af din dårlige samvittighed, i bilen og resten af dagen.

Og vi glemmer helt sikkert noget vigtigt, enten til os selv, eller børnene. Og så er det bare træls, når de ringer fra børnehaven og spørger om lille Sofia Kristina ikke har regntøj med?? For nu skal de altså på skovtur.

Og i dag skulle de faktisk have haft en plasticbøtte med, til indsamling af krible krabledyr (hvilket for øvrigt har stået på tavlen og intranettet siden sidste uge…. OG SÅ VIDERE!

Det er som om, at en skidt start på morgenen, bare trækker spor, hele vejen igennem dagen. Og det er faktisk ligegyldigt, om du har fuldtidsarbejde, er jobsøgende eller whatever. En god morgen, giver en bedre dag, både for dig og dine børn PUNKTUM.

Og hvordan får man så en god morgen? Jeg har her listet mine tips, til at få den bedste start. Det er ihvertfald sådan, at det fungerer for os. Og forberedelse er nøglen til succes.

Nedenstående liste er alt hvad vi gør aftenen før.

 1. Tøjet til dig selv og børnene lægges frem.
 2. Madpakker smøres og lægges i køleskabet.
 3. Tasker pakkes og hvad børnene nu skal have med, af plasticbøtter, urtepotter, (whatever) til børnehave/skoleprojekt sættes frem.
 4. Nøgler til huset og bilnøglerne lægges frem
 5. Tag 15 minutters oprydning, så du står op til et ryddeligt hjem (det betyder mere, for din energi om morgenen, end du tror).
 6. Sæt skåle, bestik og glas frem, til morgenmaden.
 7. Tag kødet op af fryseren til aftensmaden næste dag og sæt det til optøning i køleskabet.
 8. Opvaskemaskinen sættes igang, så den kan køre natten over.

Om morgenen:

 1. Stå op før børnene. (jeg står op kl. 6)
 2. Gå i bad, kom i tøjet, læg make up mm. (gør dig selv helt færdig før du vækker børnene)
 3. Drik et stort glas vand og evt. en kop kaffe.
 4. Tøm opvaskemaskinen
 5. Gør klar til morgenmad
 6. Væk børnene og få dem ud og tisse/frisere hår og børste tænder med det samme.
 7. Klæd dem på
 8. Spis morgenmad sammen
 9. Ryd af bordet og sæt i opvaskemaskinen (INGEN gider at komme hjem, til et spisebord, fyldt med brugt service og morgenmads rester).
 10. Få børnene i overtøj og sko, og sæt dem i bilen, sammen med tasker mm.
 11. Tjek at du selv har alt du skal bruge og tag afsted.

Note: Hvis du hver dag sørger for at komme ud af døren i god tid, er der ro til at sige ordentligt farvel til dine børn og deres dag får en god start.

Kh. Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *